Mengapa trading di forex selalu RUGI? - Quora

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

kenapa forex trader selalu rugi  why forex trader always suffer losses? °ENG SUB° mengapa kevin aprilio rugi 17M di forex? Kenapa Trading Forex Selalu Rugi CARA PROFIT BESAR DARI FOREX GOLD - YouTube Rugi di FOREX & crypto, Kisah ET Tech Mengenal SAHAM - Bisnis Investasi / Trading Porto Untung Besar RUGI 400JT DI TRADING FOREX ?! HIDUP BERANTAKAN KARENA FOREX TRADING - FOREX indonesia AWAL TRADING RUGI RATUSAN JUTA , SEKARANG PROFIT HINGGA 1 ...

Namun, ada saja yang meski berulang kali mencoba, tetap saja trading forex rugi terus, rugi lagi. Dalam situasi seperti itu, tentu akan terbetik pertanyaan, “Apakah saya cocok dengan trading forex?” atau “Kapan dan bagaimana saya akan bisa trading forex?” Untuk menjawab pertanyaan itu, ada dua hal yang perlu diperhatikan oleh semua orang yang masih dalam tahap belajar forex. Trading forex merupakan salah satu bentuk instrumen investasi yang ... Di tengah kebangkrutan, keterpurukan, dan lilitan utang yang besar, hadirlah Vicy, yang disebut sebagai seorang ... When you start out as Rugi Besar Di Forex a fresher in the binary options trading industry, you must know all the ins & outs about this system. If you are not aware of the major terms Rugi Besar Di Forex and the overall process then, I would suggest you to follow this site: and go Rugi Besar Di Forex through the informative articles. He writes really good and highly informative articles about ... Mereka seringkali adalah orang yang sulit cari kerja di tempat lain, lalu tergiur gaji buta 3 bulan sebagai marketing perusahaan forex/futures dan kalau dapat client bisa dapat komisi besar. Seringkali yang terjadi, turnover yang tinggi. Forex adalah investasi yang membuat orang jadi kaya, katanya. Faktanya, gak sedikit orang yang justru bangkrut karena forex. Per 2013 saja, ada empat kasus besar bunuh diri akibat kebangkrutan dalam investasi forex. Itu yang melakukan bunuh diri ya. 2. Pasar Trading Forex Buka 24 Jam. Bagi yang memiliki segudang aktivitas, pasar trading forex ini cukup memudahkan. Karena buka 24 jam penuh dalam 5 hari kerja. Perdagangan 24 jam ini ... Ramai yang rugi besar dalam forex trading ni sebab MEREKA TIDAK CUKUP LATIHAN! Ia amat-amat mendukacitakan kerana seseorang trader itu perlu berlatih secukupnya terlebih dahulu sebelum menempuhi “medan peperangan” sebenar.. Anda masih ingat lagi pengajaran dalam email saya sebelum ini, iaitu tentang PENTINGNYA ILMU PENGETAHUAN? Itu yang pertama. resiko trading forex saya kira sama besarnya kalo kita mencoba bikin usaha sendiri, kalau sukses yah untungnya bisa besar, tapi kalau rugi yah biasanya susah mencapai BEP. Tapi kalau menurut saya sih, kalau udah ada modal besar mending cari investasi yang lebih aman aja, misalnya saham atau obligasi. Untungnya memang lebih kecil dan baru kerasa setelah sekian lama hold, tapi relatif lebih aman ... Ia menuliskan tindakan mengatasi trading yang rugi. Cara itu perlu segera dilakukan agar trader yang hampir frustasi bisa melanjutkan trading dengan normal. 1. Mengatasi Trading Yang Rugi Dengan Istirahat Sejenak. Ketika Anda sedang kacau dan panik pasca kerugian beruntun, hentikan segera aktivitas trading dan ambil waktu untuk istirahat. Ia meninggalkan dunia trading forex dan membagikan kisah kekecewaannya di dunia trading. # Fase 4: Menerima. Pada akhir fase ini trader menyadari bahwa tidaklah baik jika terus menerus menyalahi diri sendiri. Meski trader sadar atas kesalahan yang membuatnya rugi, ia juga menyadari ada faktor di luar sana yang tidak bisa dikontrol.

[index] [13807] [2504] [8805] [26464] [27555] [15303] [23305] [17015] [23227] [17187]

kenapa forex trader selalu rugi why forex trader always suffer losses? °ENG SUB°

Kenapa forex trader selalu rugi? mudah2an video ini dapat memberi manfaat walaupun hanya singkat dan saya akan sharing banyak video tentang forex, investment, ekonomi terkini, cyptocurrency ... Rugi di FOREX & crypto, Kisah ET Tech Mengenal SAHAM - Bisnis Investasi / Trading Porto Untung Besar ... Bisnis Investasi / Trading Porto Untung Besar - Duration: 13:45. ET Tech 1,454 views. 13:45 ... BELAJAR TRADING ONLINE BERSAMA SAYA (DIMANAPUN DAN KAPANPUN ANDA DAPAT BELAJAR LANGSUNG) http://www.kursustrading.com http://www.kursustrading.com Instagram ... Follow Astronacci International untuk mendapatkan edukasi trading : Website: http://www.astronacci.com Facebook: https://www.facebook.com/astronacci Twitter:... rugi 400jt di trading forex ?! hidup berantakan karena forex trading - forex indonesia #tradingforex #bisnis #strategiforex #trading #rugiforex #trader #forex video ini hanya untuk orang yang ... This video is unavailable. Watch Queue Queue. Watch Queue Queue jangankan trading forex, anda jualan siomay juga jika pengelolaan uangnya BESAR PASAK DARIPADA TIANG, juga BANGKRUT. jadi Money Management itu WAJIB dimiliki oleh semua bidang bisnis tidak hanya ...

http://binary-optiontrade.ninbactvafiltaihin.ml